Deze website maakt gebruik van Cookies
Wij gebruiken cookies om je surfervaring op onze site te optimaliseren. Bezoek je onze website, dan vragen we je om akkoord te gaan met deze cookies.
Meer informatie Cookies toestaan
MENU
Overzicht

Daarom moet je jouw eten kruiden

Kruiden geven je eten niet alleen meer smaak, ze helpen je lichaam ook om het eten goed te verteren. Van sommige kruiden wordt beweerd dat ze een heilzame werking hebben. Daarom geven we hieronder 4 kruiden die je eten een lekker smaak geven en goed is voor jouw gezondheid. Smakelijk  

DILLE

Dille heeft een licht anijsachtige smaak. Het heeft een anti-bacteriële werking en helpt bij buikkrampen. Dit kruid wordt veel gebruikt in de keukens van de Scandinavische en Baltische landen, Duitsland, Polen en Rusland. Populair voor soepen en sauzen.

dille kruid

AFSPRAAK VOEDINGSADVIES

KARDEMON

Kardemon is familie van gember en wordt in Aziatische landen gebruikt als traditioneel medicijn. Kardemon is rijk aan ijzer en mangaan en wordt vooral veel gebruikt bij spijsverterings-problemen. Het is een van de belangrijkste ingrediënten van chai thee maar ook van speculaaskruiden. In India wordt het gebruikt in verschillende gerechten, vooral curry’s worden ermee op smaak gebracht. 

AFSPRAAK VOEDINGSADVIES

KURKUMA

Kurkuma of geelwortel wordt ook wel “Het heilige kruid” genoemd, omdat het bekend staat om de reinigende werking voor je lichaam. Het werkt ontstekingswerend en weerstand verhogend en beschermt de lever tegen gifstoffen.

kurkuma kruid

AFSPRAAK VOEDINGSADVIES

OREGANO

Oregano wordt ook wel wilde marjolein genoemd en heeft een pittige, kruidige smaak. Het bevat anti-oxidanten, stimuleert de spijsvertering en verdrijft misselijkheid. Dit kruid wordt vooral veel in de Italiaanse en Griekste keuken gebruikt en je kan het best gebruiken in gerechten met tomaat, kaas, aubergine, courgette, pasta of kip.

AFSPRAAK VOEDINGSADVIES