Deze website maakt gebruik van Cookies
Wij gebruiken cookies om je surfervaring op onze site te optimaliseren. Bezoek je onze website, dan vragen we je om akkoord te gaan met deze cookies.
Meer informatie Cookies toestaan
MENU
Overzicht

Gezonde alternatieven voor je broodbeleg

Je kan moeilijk steeds kippenwit of kalkoenfilet op je boterham leggen. Heb je geen inspiratie meer? Hier een lijstje met tips, met zowel opties voor vlees, vis, zoet en vegan, om lekker mee te variëren! Wat ga jij proberen?

BIOLOGISCH, ZONDER SUIKER, KOEMELK EN E-NUMMERS

Er zijn een heleboel factoren waar je naar kunt kijken als je op zoek bent naar gezond broodbeleg. Daarom hebben wij dit lijstje samengesteld met suikervrij, koemelkvrij, E-nummervrij, waarbij vlees en vis het liefst biologisch is. Probeer vooral lekker af te wisselen, want een gevarieerd voedingspatroon is het beste voor je lichaam en dus ook voor jou!

VEGAN

  • Pesto, bijvoorbeeld deze spinaziepesto die ook geschikt is voor de lunch
  • Avocado met bijvoorbeeld een likje mayonaise (bio) en wat zout en peper.
  • Hummus met wat tomaatjes, komkommer, kiemen en wat himalaya zout
  • Bietenhummus met wat rauwkost
  • Groenten spread, lekker om zelf te maken met wat olijfolie en knoflook
  • Notenpasta zoals bijvoorbeeld cashewnoten pasta, of op basis van gemengde noten

VIS OF VLEES

  • Biologische kalkoen,- of kipfilet (let goed op de verpakking of er toch geen E-nummers of suiker toegevoegd zijn).
  • Biologische rosbief met roomboter
  • Gerookte makreel, liefst van de visboer
  • Tonijn met wat mayonaise (bio) en wat rauwkost
  • Eitje met avocado
  • Geitenkaas met rauwkost of hummus en eventueel wat pijnboompitjes

ZOET

  • Dadelstroop met schijfjes of appel of peer
  • Zelfgemaakte chocopasta, zonder suiker
  • Kokosvet, met plakjes banaan en kaneel
  • Aardbeien, bijvoorbeeld met verse basilicum of munt en wat balsamico
  • Rauwe honing, eventueel met walnootjes voor een lekkere bite

Met dank aan Viviane R.